Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei, en navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info x

JONC Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Dimecres 12 d'abril Concert acabat
Fringe

Programa

KHATXATURIAN: Concert per a violí i orquestra en Re menor 
XOSTAKÓVITX: Simfonia núm. 9, op. 70

Presentació

La JONC, com a projecte de màxima expressió del talent del país, porta a Torroella la Novena simfonia de Xostakóvitx, una de les més brillants i genuïnes del prolífic compositor  i completa un programa soviètic amb el concert per a violí de Khatxaturian. El solista convidat és Sergey Malov, multi-instrumentista (violí, viola, violoncello alla spalla), extraordinari músic i alumne avantatjat de la Universitat Mozarteum de Salzburg i de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín, guanyador amb el violí de premis tan prestigiosos com el de l’International Mozart Competition de Salzburg, la Jasha Heifetz Competition o, amb la viola, el de la Tokyo Competition.

Biografies

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic.

L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.

Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.