Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei, en navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info x

MAGNUS LUNA

Magnus Luna
© Erick Suárez
Dimecres 27 de juliol Concert acabat

Anna Ferrer, veu | Max Villavecchia, piano / teclat | Javi Garrabella, baix / electrònica

Presentat pel Taller de Músics 

Fringe
Gratuït

Programa

Clarobscur d’atzur

Presentació

Poesia de Joan Vinyoli musicada per Max Villavecchia i Javi Garrabella i cantada per Anna Ferrer. Això és Clarobscur d'atzur, un viatge musical eclèctic per l'amor, la mort, el pas del temps i els records, els temes recurrents dels versos de Vinyoli, que Magnus Luna ens convida a recórrer en el seu primer treball discogràfic que presenten al Fringe Festival de Torroella de Montgrí.

Biografies

MAGNUS LUNA 

Magnus Luna és un trio format per Anna Ferrer, veu; Max Villavecchia, piano i teclat; i Javi Garrabella, baix i electrònica. La formació és un projecte musical on l’element principal és la poesia i en el seu primer treball, Clarobscur d’atzur, l’autor escollit és Joan Vinyoli.

Tot va començar per un encàrrec de l’Institut d'Estudis Catalans, a través del Taller de Músics i d’Enric Palomar, per presentar-ho durant la Diada de Sant Jordi de 2014 a la festa de la rambla del Raval, i vistes les expectatives es va decidir donar continuïtat al projecte.

Musicalment no es pot parlar d’un estil concret, sinó d’una barreja d’influències (jazz, pop, rock, trip-hop, minimalisme...). No és vàlida cap etiqueta estilística sonora concreta per definir el grup, ja que és un viatge on imperen les lletres de grans poetes i la música opera al seu servei, adaptant-la segons les sensacions que ens transmeten, i tant poden sonar com un poema oníric, com un vers melancòlic, com un cant alegre o com una oda triomfant.

L'eclecticisme dels temes es fruit de l’estil d’arrel popular de la vocalista Anna Ferrer –S’albaida, Coetus, New Cat Ensemble– i la versatilitat dels seus compositors, Max Villavecchia i Javi Garrabella, que han treballat amb Enric Hernáez, la Big Ensemble Taller de Músics dirigits per Enric Palomar, o amb el cantaor Pere Martínez. Tot i així, els agrada definir-se com a “folklore lunar” pel gran univers simbòlic i oníric de la poesia i la música.

El disc va ser enregistrat a la sala Omega-Morente de Can Fabra per David Cassamitjana el gener de 2015 amb la col·laboració dels músics Enric Hernáez (rapsoda), Xavi Maureta (bateria), Gabriel Amargant (saxo tenor i clarinet), Marcel·lí Bayer (saxos soprano, alt, baríton i clarinet baix), Llorenç Barceló (orgue Hammond), Anscari Montori (guitarra) i Yonder Choir (cor), i va ser masteritzat per Álvaro Balanyà.

El grup ha actuat a CCBorn, al recinte modernista de l’Hospital Sant Pau, a la Fàbrica d’Estrella Damm i al claustre de St. Francesc de Maó, entre d’altres espais.

Facebook: www.facebook.com/Magnus-Luna