Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei, en navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info x

El Jazz Festival l'Estartit tanca amb una ocupació d'un 90,2%

13/08/2016

El Jazz Festival l'Estartit ha tancat la seva tercera edició amb un 90,21% d'ocupació mitjana i un total de 4.962 espectadors. Les xifres, amb un augment de quatre punts respecte al percentatge d'ocupació de l'edició passada, consoliden la programació dedicada al jazz que Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí va posar en marxa el 2014 a l'Estartit.

Montse Faura, directora del Festival, es mostra molt satisfeta per haver revalidat i incrementat les xifres d'ocupació de l'any passat i considera que suposa la definitiva consolidació del Jazz Festival l'Estartit. "Ens hem situat en el mapa. Els amats del gènere i el públic en general, ja saben que a l'Estartit es fa una programació de jazz i valoren la qualitat artística. Seguirem treballant per fer del Festival una referència del jazz, amb la voluntat de donar un segell cultural de qualitat a l'oferta estiuenca de la Costa Brava", afirma Faura.

La directora del Festival considera que, tot i que la programació és petita, amb set concerts, dos d'ells dobles, més sis gratuïts de l'oferta compartida amb el Fringe Festival del Festival de Torroella de Montgrí, la diversificació d'etils permet arribar a públics diferents i incrementar més en futures edicions la base d'espectadors. "Les possibilitats de créixer del Festival estan condicionades a l'augment de recursos però després de tres edicions, ja hi ha un públic legitimat. L'Estartit passa de tenir una població de 3.000 habitats l'hivern, a 30.000 l'estiu. Aquest és un valor que hem de treballar potenciant el Festival localment i a escala de la província de Girona per convertir-nos en un punt de referència del jazz a Catalunya", assegura Montse Faura.

La filosofia de la programació del Jazz Festival l'Estartit seguirà la línia d'apropar el jazz al públic des de diferents vessants, del més clàssic al més modern i transgressor. "Seguirem confeccionant programacions que combinin estils diferents i noms consagrats nacionals i internacionals i intèrprets emergents, i continuarem l'aposta d'oferir oportunitats a les joves promeses del jazz català. Ens reafirmem en l'aposta per democratitzar la cultura oferint les entrades a preus assequibles. En aquesta edició, cap concert ha superat la barrera dels 35 euros, inclòs la proposta estel·lar protagonitzada per Brad Mehldau, John Scofield i Mark Guiliana que el Jazz Festival l'Estartit ha presentat en exclusiva a Catalunya i que va assolir un 95% d'ocupació", assenyala la directora

El 3r Jazz Festival L'Estartit ha ofert set concerts de pagament, dos d'ells dobles al preu d'un. L'oferta del Festival s'ha vist completada amb sis concerts gratuïts que han compartit cartell amb el Fringe Festival Torroella de Montgrí, celebrats en l'escenari del passeig del Molinet, al cap de la Barra, de cara al mar. Cal afegir, a més, quatre concerts, també gratuïts, del nou cicle Jazz amb banyador, que s'han celebrat en diverses platges de l'Estartit organitzats per l'oficina de Turisme amb la col·laboració del Jazz Festival.

A l'apartat artístic cal sumar-hi també l'èxit que ha tingut l'increment de les aportacions de patrocini privat, una part important de les quals provinents de la petita i mitjana empresa de l'Estartit.