Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
15/07/2015

Swing a l'Estartit amb el Jazz Festival L'Estartit-Costa Brava

 Per segon any consecutiu, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí omple de swing l'Estartit amb el Jazz Festival L'Estartit-Costa Brava, que en la seva segona edició presenta una programació de cinc concerts, del 18 de juliol al 12 d'agost, en la qual es reuneixen un grup d'alquimistes de la fusió: el pianista gadità Chano Domínguez i la cantant Martirio (18 de juliol) que han creat la tonadijazz; la cantant Dianne Reeves (21 de juliol), amb els seus còctels de jazz i elements pop, rhythm and blues i música llatina; els mestres de la improvisació Dave Holland, contrabaixista, i Kenny Barron, pianista (5 d'agost), que posen en comú avantguarda i bebop; i els Grammophone Allstars Big Band (12 d'agost) amb els seus ritmes jamaicans passats pel sedàs d'una big band. La programació es completa amb una sessió de cinema en concert, amb el mestratge de Jordi Sabatés al piano (28 de juliol), que posa música en directe a l'obra mestra del cinema mut Sherlock Jr, de Buster Keaton. Tots els concerts se celebraran en un marc privilegiat, la plaça de la Llevantina, davant del port de l'Estartit, i amb les illes Medes com a teló de fons.

La Tonadijazz de Martirio i Chano Domínguez obren el Festival

La cantant Martirio i el pianista Chano Domínguez són els encarregats d'obrir dissabte 18 de juliol la programació amb la seva relectura en clau jazzística de temes clàssics de la música popular espanyola. Tonadijazz és la fusió de la cobla i el jazz, un desafiament creatiu que ha contribuït a netejar la cobla de prejudicis i ha ajudat a apropar-la a nous públics. Amb Coplas de madrugá (1997) i després Acoplados (2005), disc guardonat amb el Premi de la Música de la SGAE en la categoria de Cançó Espanyola, Martirio i Chano Domínguez reten homenatge a la cobla espanyola des del segle XXI amb una veritable fusió i acoblament musical dels dos gèneres per a crear la tonadijazz. Chano Domínguez acompanya a Martirio amb el seu trio del qual formen part Horacio Fumero al contrabaix i David Xirgu a la bateria.   

Martirio i Chano Domínguez Trio. Dissabte, 18 de juliol. Plaça de la Llevantina, 22 h.

Dianne Reeves presenta Beautiful Life, el seu últim Grammy

Dianne Reeves és una de les cantants femenines de jazz més importants del moment. Considerada la successora de Dinah Washington i Carmen McRae, la seva veu potent i expressiva la converteixen en una força de la natura en directe. La seva extensa carrera està plena de guardons, entre els quals cinc premis Grammy, l'últim aconseguit aquest mateix any pel seu disc Beatiful Life, que presenta al Jazz Festival l'Estartit acompanyada per Peter Martin, piano; Romero Lubambo, guitarra, Reginald Veal, baix; i Terreon Gully, bateria. En aquest últim treball discogràfic, aparegut després de cinc anys sense gravat, Reeves fa versions, amb la seva particular habilitat per fusionar jazz amb elements de pop i rhythm and blues contemporani, de temes de Bob Marley, Fleetwood Mac, Marvin Gaye o Ani Di Franco, al costat d'un grapat de peces que van del jazz al soul.

Dianne Reeves Quintet. Dimarts 21 de juliol. Plaça de la Llevantina, 22 h.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham