Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
24/08/2012

Balanç de las 32a edició del festival

Amb una ocupació del 83% i la presència de més de 6000 espectadors, la 32a edició del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí ha continuat apostant per una programació basada en la música clàssica europea, la presència de grans solistes consolidats i la presentació de noves figures emergents del panorama europeu. Destaquen noms com Julia Lezhneva, Anne Sofie von Otter, Isabelle Faust, Josep Colom o Il Giardino Armonico.

Per altra banda, s’ha seguit apostant per projectes musicals del nostre país amb l’Acadèmia 1750 -l’Orquestra Històrica del Festival de Torroella-, que va presentar un programa de recuperació d’autors perifèrics del classicisme europeu, i intèrprets catalans que comencen la seva carrera internacional com ara Laura Ruiz i Anna Alàs. En aquesta mateixa línia, el Cor La Xantria va apostar per la recuperació del compositor català del tombant del segle XVIII, Tomàs Milans.

El reconegut pianista barceloní Josep Colom, com a principal artista convidat, va protagonitzar el concert inaugural del Festival celebrant l’aniversari Mompou i un segon concert juntament amb el quartet Zemlinksy interpretant Toldrà, Beethoven i Schumann.

En el camp vocal hem comptat amb el descobriment de Julia Lezhneva, amb un programa que va combinar bel canto i Lied, com a figura molt esperançadora que promet una carrera brillant. De la mateixa manera, ens va sorprendre la veu cristal·lina de Damien Guillon que amb acompanyament de llaüt va oferir delicades cançons de Dowland. Com a figura ja consolidada hem comptat amb la presència d’Anne Sofie von Otter.

Pel que fa als solistes instrumentals, el Festival ha comptat amb la notable presència de dues grans violinistes com són Viktoria Mullova i Isabelle Faust, acompanyada per Alexander Melnikov, i el fidel Joaquín Achúcarro que va recordar amb especial emoció Montsalvatge i Mompou.

En l’àmbit de conjunts podem destacar els dos concerts de Il Giardino Armonico, que van oferir la integral dels concerts de Brandenburg de Bach, l’actuació de Musica Florea, també amb instruments i criteris d’interpretació històrics, i la presència de l’Ensemble Organum en un programa que recollia la petjada històrica de manuscrits antics combinada amb la tradició oral més viva de les polifonies corses.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham