Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
28/06/2012

Montse Faura, nova directora del Festival de Torroella de Montgrí

Assumirà el càrrec a partir de l’octubre. Entre els objectius de la nova directora, hi ha aprofundir el lligam entre el Festival, el territori i la societat i aprofitar al màxim les possibilitats que donarà el nou Auditori Espai Ter

Amb 20 anys d’experiència en el món educatiu, cultural i artístic i amb un ferm compromís social en el camp de la creació, Montse Faura serà la propera directora del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, d’acord amb la decisió presa per la Junta de govern de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí en la seva darrera reunió. Faura assumirà el càrrec a partir d’octubre, per preparar la 33ena edició del Festival. Josep Lloret continuarà sent el president de Joventuts Musicals de Torroella, càrrec que ocupa des de 1979.

La formació artística del país i el paper dels centres artístics com a eina de transformació cultural, social i econòmica han estat, entre d’altres qüestions, centres d’interès en les tasques dutes a terme fins ara per Montse Faura. Des de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD) ha tingut la oportunitat d’aprofundir el seu compromís amb la pedagogia i el paper de la cultura i l’art en la societat.

Faura ha participat en la creació de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’El Papiol l’any 1993, vinculant l’activitat del centre amb la vida cultural del municipi. També ha estat implicada en la direcció de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura. A més, ha desenvolupat una àmplia tasca docent a nivell nacional i internacional.

Sobre el seu nou càrrec, Faura apunta que “és un repte assumir la direcció del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí quan està a punt de començar una nova etapa amb l’obertura de l’Espai Ter, que ha de ser un instrument per aportar novetats importants per a la Música i la Cultura al conjunt de la Costa Brava i l’espai que l’emmarca, l’Empordà”. “La meva voluntat és aprofundir el lligam entre el Festival, el territori i la societat, contribuint d’aquesta manera a fer de la Costa Brava un centre de producció cultural i educatiu que completi, innovi i ampliï l’oferta actual”, ha afegit.

Entre les seves prioritats, Faura destaca la d’“apropar la música clàssica a la societat, incloent-hi la creació musical actual, perquè el que avui definim com a música clàssica també va ser música contemporània en el seu dia”. “Potenciar els artistes d’aquí, i especialment els músics catalans que ja estant tenint reconeixement a fora; afrontar la crisi amb nous mecanismes com les coproduccions amb altres festivals nacionals i internacionals; i donar tot el suport necessari a l’Acadèmia 1750, l’Orquestra del Festival, especialitzada en la interpretació amb instruments originals i formada per músics catalans” són altres dels objectius que s’ha fixat Faura en aquesta nova etapa. Montse Faura assumirà també la gestió de l'Escola Municipal de Música de Torroella.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham